Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hedqvist gillar Vänersborgs nya träningsgrepp: "Det är ju inte direkt så att man gråter"

Vänersborg provar ett nytt grepp för att vässa laget till seriepremiären i oktober. Varje tisdag från och med augusti kommer laget att leva proffsliv. – Det är ju inte direkt så att man gråter, det kommer bli fantastiskt att kliva upp och veta att man kan koncentrera sig på arbetet bandy, säger Jocke Hedqvist.

Efter flera år av prat så gör IFK Vänersborg verklighet av en idé som grott och vuxit till sig.

Från och med första tisdagen i augusti så kommer A-laget att få testa ett nytt grepp vilket innebär att alla samlas för träning mellan 9:00 och 11:00. Efter det blir det lunch teori och någon annan aktivitet innan man kör ett till ispass mellan 15:00 och 16:30.

LÄS MER: Bandypuls populära silly season-chatt är igång

– Det är ett helt nytt grepp. Nu får vi en extra träning där vi kan köra speciella saker och nöta extra teknikgrejer. Det är något vi pratat om några år. En rolig och inspirerande grej som föreningen gör, säger lagets anfallsstjärna Jocke Hedqvist, som faktiskt varit med om något liknande under sina år i Edsbyn där han var med och tog fyra raka SM-guld.

– Så körde vi två dagar i veckan på tisdagar och torsdagar i Edsbyn, men då började vi efter lunch.

Och effekterna av att få en heldag i veckan att ägna sig helt åt bandy ska inte underskattas menar Jocke Hedqivst.

– Nu hinner med det man inte hinner på kvällsträningarna. Är man skytt vill man träna mer på det och som försvarare kanske vill lägga än mer tid på att jobba med att ta ner luftbollar och rörelse. Nu får vi den möjligheten, säger han.

LÄS MER: Fagerström lämnar Vänersborg

Upplägget kommer inte att kosta Vänersborg något, utan spelarna löser en "ledig" tisdag med sina arbeten, något som inte borde bli några problem eftersom få bandyspelare jobbar på 100 procent.

– Vi får själva göra upp med våra arbetsgivare och jobba mer några andra dagar i veckan, så det kommer gå att lösa. Men för dem som fortfarande går i skolan blir det svårare. De får prioritera rätt, säger Jocke Hedqvist och skrattar.

Tisdagsträningarna kommer pågå från augusti fram till seriestart. Därefter görs en utvärdering om det ska fortsätta på samma sätt under säsongen.

– Inte direkt så man gråter, det blir fantastiskt att vakna upp på tisdagarna och koncentrera sig på arbetet bandy. Vi lägger oerhört mycket tid så det här blir en bra grej, säger Jocke Hedqvist.

Vänersborg startade barmarksträningen i måndags och kommer under en fyraveckorsperiod att träna tre gemensamma pass samt två individuella.