Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Heden, du fick oss att må så bra <3

Du kunde verkligen tända lågan inom eleverna och den lågan gjorde att de sedan lyckades, skriver signaturen Ella, som saknar lokalerna på Heden.

Jag minns en dag för något år sedan när jag var hos dig. Jag hade haft en jobbig och stressig vecka och allt jag ville var att komma till dig och slappna av. Du lät mig slappna av och vila samtidigt som du fick mig att vara produktiv och få saker gjorda. Och det är därför jag tycker om dig. Du uppmuntrade mig till att utvecklas mer och mer varje dag, tills den dagen du försvann.

Läs också artikeln: Flytten från Heden – så tycker eleverna halvvägs in i höstterminen: "Det känns som att en massa tid går till spillo"

     Du fick oss alltid att må bra. När som helst när vi hade en dålig dag, kunde vi komma till dig och mådde då mycket bättre. Du gav oss ett lugn och en frizon där ingen kunde störa. Jag fick chansen att vara mig själv med dig. Uttrycka mig.

     Vi hade alla anat att du inte hade lång tid kvar när du togs ifrån oss. Vi hade fått höra att tiden snart var kommen och att vi skulle njuta av vår sista tid tillsammans. Så vi gjorde det. Vi var hos dig så mycket vi kunde och hittade nya saker som ingen av oss visste om dig. Det finns så mycket som vi fortfarande inte vet och så mycket mer vi skulle vilja hinna göra och se.

     ”Det är för dyrt”. Det var anledningen till att du försvann. Pengar. Är inte kulturen för ungdomar värd mer än så? Tydligen inte. 

Läs också artikeln: Så kan södra Norrlands bästa danslokal räddas: "Finns en vilja att få till en lösning"

     Saker som jag alltid har beundrat hos dig är hur du fick oss alla att skärpa till oss. När vi vanligtvis var flamsiga och okoncentrerade så fick du oss att vara närvarande i både kropp och själ under flera timmar i streck. Jag förstod aldrig hur du lyckades. Du lärde oss att andras åsikter inte spelar någon roll, att vi bara borde göra vår "grej" och att det alltid kommer finnas de som stör sig på oss. Du skjutsade upp vårt, mitt, självförtroende rejält. Du lärde oss att bli mer självständiga och att lita mer på oss själva. Vi kom en bra bit på väg tillsammans, men det var även en bra bit kvar när du försvann.

Läs också artikeln: Esteteleverna vill ha kvar lokalerna på Heden – startade namninsamling: "Salarna är hjärtat i programmet"

    Du fick oss alltid att må bra, men det är inte bara känslan som du gav som jag saknar, utan även dina rum och lokaler. Danssalen, estraden, dramasalen, lunchrummet, kulvertarna och inte minst Bergvallhallen. I 25 år har elever samlats hos dig för att göra det de älskar och brinner för. Du kunde verkligen tända lågan inom eleverna och den lågan gjorde att de sedan lyckades.

Så, Heden, avslutningsvis vill jag säga att jag tror vi alla saknar dig väldigt mycket för att du alltid fick oss att må så bra.

Ella

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel