Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hedberg kom inte med i Midnattssolrallyt

Per-Henrik Hedberg, SMK Söderhamn, kom inte heller i år med i Midnattssolrallyt som körs mellen den 14–17 juli.
Till stor besvikelse för Söderhamnsåkaren.

Annons

Midnattssolrallyt startar i Jönköping den 14 juli och har målgång i Västerås den 17:e.

Men något rally blir det inte heller i år för SMK Söderhamns rutinerade förare Per-Henrik Hedberg.

Per-Henrik försökte redan förra året komma med i en nybyggd Volvo Amazon 1965 som han byggt upp från grunden sedan han köpte den 2008 och var klar 2009 enligt Appendix K-reglementet.

– Ja, jag kan förstå att jag inte kom med 2009 då jag inte hade några meriter att visa upp innan start förra året. Då bilen blev klar sent på säsongen och jag hanh inte tävla allt för mycket då, säger Hedberg besviket och fortsätter:

– Men i år har jag kämpat på duktigt i Historiska rallycupen. Har ju dessutom kört och tävlat i runt 300 olika rallyn under min 30-åriga karriär i ett flertal klasser och dessutom tävlat utomlands med bra framgång. Jag blev total fyra i Nordic West Euro Cup år 2000 med ett starfält på 132 bilar totalt i tävlingar som kördes i Sverige, Norge, Finland, Tyskland och Danmark.

– Har ju även tävlat i Hälsingeserien i vinter och där ligger jag fyra totalt ibland andra A-förare i klassen 2-hjulsdrivet med min historiska Amazon mot nyare och väldigt potenta Grupp H bilar.

Efter bakslaget har Hedberg och hans kartläsare Hans-Åke Flink svårt att motivera sig för resten av rallysäsongen.

– Jag kommer nog inte att anmäla mig någon mer gång till Midnattssolsrallyt. Nu får de allt bjuda in mig och Hans-Åke personligen då arrangören förbihåller sig rätten att gallra.

Bo Wellander/Osmo Savikko