Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hedberg hetast i Slovakien

Måns Hedberg tävlar vidare i skuggan av det OS han var så nära.
Det går rätt skapligt.
– Jag satte min hopp perfekt, säger jättetalangen efter helgens Big Air-seger i Slovakien.

Efter en tidig skada i höstas gjorde Måns Hedberg en imponerande comeback i pisten.

Med idel fina resultat, och finalplatser, i världscupen var 20-åringen från Bollnäs till slut svindlande nära lyfta till en OS-plats på rankingen.

– Det var verkligen nära, de första 31 fick åka i Sotji och jag slutade som 33:a. Men jag är ändå nöjd med att vara så pass nära, säger Hedberg – som följt slopestylen i Sotji hemma i tv-soffan.

– Banan ser otroligt bra ut, med möjlighet att flyga lång och stort men ändå landa bra. Och det är verkligen kul att Sven (Thorgren) och Niklas (Mattsson) fick köra där, det betyder mycket för möjligheten för sporten att växa.

Under tiden jobbar Måns Hedberg vidare med att bygga sitt namn för framtida möjligheter att bli inbjuden till allt större tävlingar.

Och då är det inte så dumt att vinna en stor Big Air-tävling i slovenska Strbske Pleso.

– Det var en fyrstjärnig TTR-tävling, det är lite snäppet under världscupen. Men det var ett bra fält och hård konkurrens. Jag hade några tricks att plocka fram, och de funkade perfekt, berättar Hedberg.

Som satte både sin frontside double cork 1080 och en extra stor backside 1080.

– Jag fick en väldig flygtid, och satte landningarna. Det var lätt en av mina fem bästa tävlingar så här långt, säger Måns Hedberg.

Han laddar nu vidare för en intensiv fas på säsongen.

– Nu blir det drag med tävlingar nästan varje helg. Just i dag fick jag också veta att jag får åka en till världscup senare i vinter. Där är det landslaget som plockar ut åkarna, till andra tävlingar gäller inbjudningar.