Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hedberg en mästare igen

Världscupen hade han redan vunnit.
I helgen fyllde Bollnäs snowboardstjärna Måns Hedberg på prisskåpet ytterligare.

I helgen avgjordes SM i Kläppen, och det blev ett lyckat mästerskap för Måns Hedberg. I Big Air-tävlingen så kom han på en delad förstaplats med Niklas Mattsson då två domare hade Niklas som etta och två Måns som etta. Men ett delat guld är också ett guld resonerar Måns.

– Det är första gången det händer så vitt jag vet, det var bara för oss att njuta, säger Måns, som följde upp sitt guld med ett brons i slopestyle.

– Är mycket nöjd med det med tanke på min axel.

Just axeln var faktiskt på väg att sätta stopp för deltagandet i SM. För en dryg månad sedan kraschade Måns med skoter och har efter det haft problem med ett muskelfäste.

– Jag slog upp det igen förra veckan så SM var det första jag gjorde på en dryg vecka. Men nu får nog skotern vila...

När sporten nådde Måns på måndagseftermiddagen så var han på väg mot nästa tävling, i Finland "någonstans"

– Det är en femstjärnig TTR-tävling, det är en stor tävling måste jag säga, så det blir hyggligt motstånd och en del att köra om. Det är långt upp mot norr, men jag kommer inte ihåg vart vi är på väg, säger Måns.

Hur ser resten av säsongen ut, är den inte över snart?

– I backarna finns det fortfarande bra med snö, så säsongen lever ett tag till. Nästa vecka ska jag tillbaka till Sälen och avslutningshelgen i Lindvallen och efter det blir det en vecka i Åre. Sedan är det en tävling i riksgränsen i maj.