Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hedberg: "Det är jäkligt stort"

Måns Hedberg fick inte någon OS-biljett. Kanske borde han fått en.

Som färsk världscupsegrare kommer han nu hem till Bollnäs för att åka Appertiff Open.

När snowboardåkarnas världscup avslutades i Kreischberg så blev det svenskt i topp. Måns Hedberg imponerade i kvalet på onsdag och knäckte alla konkurrenter, däribland superstjärnan Shaun White, i torsdagens final.

Segern innebär att Måns står som slutsegrare i slopestylecupen.

– Ja, precis, och i hela freestylecupen. Det gick mycket bra i dag vill jag säga, säger Måns.

Vad är du mest nöjd med i finalen?

– Jag tror många hade svårt med snön, den var blöt och slaskig. Det var inga problem med mig. Jag har alltid älskat att åka snabbt så för mig passade det jättebra.

Segermarginalen ner till tvåan Maxence Parrot, Kanada, blev 340 poäng.

– Det var väl inte utklassning, men mer än stabilt. Jag själv har inte så stor koll på poängen utan är mest glad över att jag vann, säger Måns.

Hur stort är det här?

– Det är för min en del jäkligt stort, bara positivt. Det här är en klockren biljett in till nästa säsong. Man måste få skapa sig ett namn för att få sponsorer och få köra stora tävlingar. Det har varit tungt för snowboard i Europa, men nu har jag synts lite mer.

Och du visade att du borde fått vara med i OS?

– Det var några från OS med och körde, men att jag hamnade utanför OS var egentligen bra för mig, även om det var tråkigt. Jag har ju ändå visat att jag kan slå de bästa, har ju spöat Shaun White några gånger, det är ju en gammal förebild man har haft.

Hur firar du?

– Jag flyger hem till Sverige tidigt på fredag, men jag måste ut och fira lite.

Men det blir en kort vila. redan på lördag tävlar han på hemmaplan när Appertiff Open avgörs på Bolleberget. Och då lovar Måns stor underhållning.

– Det kommer bli årets fetaste tävling. Bra startfält och sol har vi beställt, och de har jobbat hårt på banan så den kommer vara perfekt.