Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hbtq-personer drar också sitt strå till stacken

I en insändare (
2/5
) skriven av signaturen Berguven, framförs med all rätt kritik av hur vår kommun misslyckas med näringsliv och handel i Söderhamn, skriver Maria Hansson Nielsen som dock tycker skribenten är snett ute på en punkt.

Men snälla Berguven, ställ inte detta i konflikt med beslutet om att hbtq-certifierar några av kommunens verksamhetsgrenar. Glöm inte bort att de kommunmedlemmar som är hbtq-personer, också betalar skatt till den gemensamma kassan, och därför har all rätt att kunna bli bemött av en kommun, som har kunskap rörande hbtq. Just därför har jag lämnat in ett medborgarförslag om en utbildning av personal och politiker inom ON, BUN och ASN:s verksamhetsområden. En utbildning som ger grundläggande kunskap, utan att kosta för mycket för kommunen.

Att kalla kommunens beslut om hbtq-Certifiering för tramsande och horribla prioriteringar innebär för mig personligen, att du vill exkluderar mig från rätten att bli bemött på samma sätt, som alla heterosexuella cis-personer blir bemöt vid kontakt med kommunen. Det är inte kommunens hbtq-personer, som är orsaken till att det satsas för lite på näringslivet och handeln i Söderhamn.

Snart är det dags för Söderhamn Pride, ett evenemang som drar en köpstärk kundgrupp till stan, en kundgrupp som handlar i våra butiker och som gynnar stadens turistnäring. Därför kan jag lugnt konstatera att just hbtq-personer drar sitt strå till stacken.

Maria Hansson Nielsen

lesbisk transkvinna och skattebetalare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel