Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hätsk stämning efter övergrepp på hund

I helgen blev en kvinna vittne till hur en granne förgrep sig sexuellt på en annan grannes jakthund. Händelsen har rört upp starka känslor i samhället i Hudiksvalls kommun.

Det var vid 02-tiden på söndagsmorgonen som kvinnan märkte att det var oroligt i en grannes hundgård. När hon gick för att se vad som stod på upptäckte hon att en man våldförde sig sexuellt på en av hundarna inne i hundgården. När hon började skrika och frågade vad han höll på med gick han bara därifrån. Kvinnan larmade polisen som en timme senare kom och hämtade mannen, som är i 60-årsåldern.

Hundägaren berättar för tidningen om ett overkligt uppvaknande när grannarna ringde på dörren. Tillsammans åkte de till ett djursjukhus för att låta en veterinär undersöka hunden.

Enligt flera personer som tidningen haft kontakt med så har stämningen varit hätsk de senaste dygnen. Många uttrycker sin ilska över att ett djur utsätts för lidande på det här sättet. Men ingen hade kunnat ana att mannen skulle kunna göra sig skyldig till ett sådant brott.

– Det går ju inte att bo grannar efter det här. Men frågan är vem som ska flytta. Om han inte inser vad han har gjort, så är jag ju tvungen att börja tänka om, säger han.

Gävleborgspolisen kan inte berätta mer om ärendet än att en förundersökning om ett fall av djurplågeri pågår, och att det ska ha inträffat i helgen och i kommunen. Det rör sig om ett ovanligt och grovt brott och förundersökningen har belagts med sekretess, säger Lennart Styrman på polisen i Gävle.