Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hatkampanj mot friskolor

Två friskolor i Söderhamn har blivit anmälda till Skolinspektionen på lösa grunder. Nu misstänker skolornas rektorer att samma man ligger bakom anmälningarna.

Med en dags mellanrum kom två anonyma anmälningar in till Skolinspektionen. Den ena var riktad mot Söderhamns friskola, den andra mot Hamnaskolan.

Båda anmälningarna påstås komma från oroliga föräldrar med barn på respektive skola och beskriver grova missförhållanden.

Men skolornas rektorer har inte fått några signaler från elever eller föräldrar som går i linje med anklagelserna.

– Vi har varit i kontakt med barnens föräldrar och ingen känner igen sig. Tvärtom är de arga och besvikna över vad som står i anmälan, säger Britt Holmgren-Larsson.

Hon och Jeanette Lindqvist, rektor på Söderhamns friskola, misstänker att det är en och samma man som ligger bakom anmälningarna mot skolorna.

– Och det finns inget fog bakom anmälningarna. Det här är en del i en häxjakt som drivs av en person som vill sabotera för oss, säger Britt Holmgren-Larsson.

Trots att både Jeanette Lindqvist och Britt Holmgren-Larsson tror sig veta vem som ligger bakom de anonyma anmälningarna finns det inte mycket de kan göra.

– Det känns fruktansvärt onödigt att behöva slösa energi och tid på detta, när vi i stället skulle kunna lägga det på något positivt. Ett negativt rykte är svårare att tvätta bort än ett positivt, säger Britt Holmgren-Larsson.