Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hästveckan börjar med fältritt

I helgen börjar hästveckan i Bollnäs. Hästintresserade kommer kunna se allt från parader till fältritt, och dessutom V75 trav. Om man vill vara med från början bör man befinna sig på Bollnäs RS lokaler redan idag för att se kvalet till fältritten.

Annons

Hästveckan börjar i helgen med alltså med fältritt i elitklass. Startfältet består av en hel del hemmahopp, kryddat med Sverige-eliten. 120 starter från hela Sverige är anmälda.

– Det finns många intressanta hemmaekipage. Stina Martinsson är jätteduktig. Sedan har vi Emma Rosenkvist i största klassen, och så är Therese Hedlund tillbaka igen. Elin Olsson gör sin första start, säger pressansvarig Helene Lassa.

Många intressanta ryttare med andra ord. Men om man vill se dem alla bör man för säkerhets skull se kvalet idag. Under dagen genomförs dressyr och "vanlig" hästhoppning med ekipagen, och de som inte lyckas där får inte rida morgondagens fältritt på Flackåker.

– Jag råder folk som kanske inte sett så mycket hästtävlingar att komma redan på lördagen. Det kommer vara fart, mycket muskler, och sprutande adrenalin från både ryttare och hästar. Det är något riktigt speciellt!

Själva banan håller bra Sverige-klass. De har arbetat med den i många år nu och den har byggts om för varje år. I slutet på maj började de förbereda den för helgens tävlingar. Lassa förklarar hur banan har en extremt bra terräng där naturen används som hinder, medan man på många andra banor bara rider fram och tillbaka på en åker i stort sett. Banan har 20 hinder (28 språng) och kommer ta hårt på hästarna.

Mer läsning

Annons