Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hästkraftsstarkt på Hagmyren

I lördags intog hästkrafter av ett helt annat slag än vad man är van att se på Hagmyren. SMK Hälsinge bjöd funktionärer och sponsorer på en provtur i passagerarsätet.

I regel står funktionärerna på sidan om när det körs rally. Men inte i lördags. Då samlade SMK Hälsinge några av sina förare på Hagmyrens travbanan, för att bjuda alla funktionärer, och även sponsorer som i någon form ställt upp för klubben, på en sladd i högerstolen.

Och intresset var stort. Både bland förare och funktionärer.

– Vi fick ett väldigt bra gensvar från förarna. Nästan alla bilar som var startklara, ett 20-tal, var på plats, säger Tomas Bergman i SMK Hälsinge.

Det var när man fick kontakt med Mats Östberg på Hagmyrens travbana som idén till att ta rallybilarna till travbanan föddes.

– Det är kul att prova på att köra på en sån arena. Och Mats Östberg var väldigt positiv till att få mer arrangemang till Hagmyren. Det var lite av en test för att se om vi eventuellt kan köra en specialsträckan på travbanan någon kommande tävling, säger Bergman.