Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hästfest i Bollnäs

Förberedelserna har varit långa och hårda, men nu står den klar. Banan där det ska ridas nordiskt mästerskap i fälttävlan.

– Det går nog inte att räkna hur många timmar som eldsjälarna har lagt ner på det här, säger Maria Young Shing, ordförande för tävlingsenheten.

Bollnäs Ridsällskap kan stoltsera med att ha en av Sveriges absolut bästa fälttävlansbanor.

– Den tillhör en av landets tre bästa, säger Young Shing angående slingan som löper över åkrarna och i skogen vid ridhuset.

För första gången någonsin anordnar Bollnäs Ridsällskap en internationell tävling i fälttävlan. Hela den nordiska eliten kommer att vara samlad i Bollnäs under tävlingen som sträcker sig över tre dagar, från lördag till måndag. Omkring 140 ekipage är anmälda och hemmaklubben sätter sina förhoppningar till Lisa Martinsson som tillsammans med sin Iona ska kunna vara med och slåss uppe i toppen.

– Hon har absolut chans att vara med och göra upp om medaljerna. Det är väldigt jämnt där uppe men vi håller tummarna för Lisa.