Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Håstaholmens hälsocentral – Hudiksvalls bästa enligt patienterna

I receptionen möts vi av ett varmt leende. Håstaholmens hälsocentral är rankad som Hudiksvalls bästa när patienterna får välja.
– Det är jätteroligt och vi känner oss otroligt stolta, säger Eva Juhlin, distriktssköterska.

I en nationell patientenkät från Sveriges Kommuner och Landsting (SKL), fick patienter i höstas möjlighet att tycka till om hälsocentralernas bemötande och tillgänglighet.

Håstaholmens hälsocentral är Hudiksvalls bästa hälsocentral enligt patienterna. Hälsocentralen placerar sig även högt på listan bland populära hälsocentraler i Gävleborgs län.

– Ja att det är den mest uppskattade hälsocentralen i Hudiksvall är jätteroligt. Vi har ju haft öppet i ett år och två månader nu, och det är alltid nervöst innan man vet om man har hamnat rätt. Men det verkar vi ha gjort, säger Robert Hill, verksamhetschef på Håstaholmens hälsocentral.

Läs mer: Lista – här är Hälsinglands bästa hälsocentraler

Hälsocentralen ägs av det privata företaget Doktorama, som för drygt ett år sedan bestämde sig för att satsa på Hudiksvall. Personalen på Håstaholmens hälsocentral som har varit med och från start, har tyckt till och påverkat. Det är någonting som de själva tror har ökat trivseln.

– Vi tycker att vi trivs och att det är roligt att jobba. Någonting som syns och då blir det trevligare att komma hit, säger Lillemor Fredriksson, distriktssköterska på Håstaholmens hälsocentral.

Hur personalen bemöter patienterna är viktigt och prioriterat.

– Vi försöker att vara tillmötesgående mot patienterna och vi har fasta läkare som vi är stolta över, säger Eva Juhlin, distriktssköterska på Håstaholmens hälsocentral.

Läs mer: Privata hälsocentraler får bäst betyg

Det är en liten hälsocentral vilket de ser som en fördel och en anledning till att patienterna är nöjda.

– Jag tror att det är en fördel med mindre arbetsplatser och mindre enheter inom primärvården. Jag tror att det är lättare att känna sig hemma som patient, anhörig eller besökare, säger Robert Hill.

Han berättar även att det är viktigt för hälsocentralen att ha en kontinuitet på personalsidan. Så att besökarna inte behöver träffa nya läkare och sköterskor vid varje nytt besök.

– Tvingas man byta doktor, distriktssköterska eller om det kommer en annan sjukgymnast, så förlorar man en viktig del av den kunskap som personalen har om patienten, säger Robert Hill.

Läs också: De bästa hälsocentralerna finns i Söderhamn

Läser du ofta nyheter i din mobiltelefon? Ladda ner vår nya app här, till Iphone eller till Android!

Iphone: App Store

Android: Play Butik