Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hasselapensionat stöttas av nybildad förening

Den 1 mars övertog Johan Fellenius pensionatet i Hassela.
Målinriktningen börjar nu klarna. En intresseförening kallad Björkens vänner bildades på hans initiativ.
– Min ambition är att återknyta till den tradition och kultur som är förknippad med pensionatet, förklarar han.

Johan Fellenius ägarbolag Trust Words and Dreams har gjort en mjukstart. Några omedelbar kraftsamling på tidigare restaurangverksamheten och lunchserveringen har inte skett hittills.

En begränsad meny erbjuds boende och externa gäster. Ett invandrarpar som bor i byggnaden lagar och serverar rätter efter östeuropeiska recept.

– Björken ska återigen bli den trivsamma samlingsplats för Hasselaborna och andra som den en gång har varit. Just därför bjuder vi i Björkens vänner in till spelkvällar som förr om åren var så populära i den musikaliska Hasselabygden, förklarar Johan Fellenius.

Själv är han ingen rutinerad krögare utan till professionen kultur - och teaterarbetare i Norrköping. Efter trettio års fritidsboende i gamla bagerifastigheten i Skansfors känner han mycket starkt för bygden och återvänder varje ledighet.

Han beskriver sig själv som lite av en idealist. Kanske relevant då han vill anknyta bakåt till den livliga tidsepoken från 1950 och två decennier framåt. Pensionat Björken kallades då för centrumhuset eftersom det inrymde tre affärer och ett café vid sidan av restaurang och hotell.