Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hasselaföretag jubilerar med jätteinvestering

Hassela Skogsentreprenad fyller 20 år.

Ägaren Bernt Jonsson firar med att fullfölja företagets i särklass största investering.

Vid årsskiftet har fem fabriksnya skogsmaskiner bytts in. Nettokostnad skrivs till minst 12 miljoner kronor.

– Under knappt två år ersätts tre skördare och två skotare av tidigare årgångar. Eftersom vi haft en stabil utveckling och ännu inte känt av några konjunktursvängningar var det rätt läge att satsa.

Hassela Skogsentreprenad AB har nyligen reviderat ett bokslut för perioden 1 juli 2010 till 30 juni 2011 som signalerar tillväxt. 24 miljoner kronor omsattes. Det är två miljoner bättre än är året innan. Och i slutkolumnen lyser betryggande svarta siffror.

En skogsmaskins gångtid med bibehållen kapacitet brukar ligga mellan tolvtusen och femtontusen timmar. Skogsbolagen som lägger ut avverkningen på entreprenad kräver högre produktionsvolymer och kortare leveranstid. Bernt Jonsson har om någon känt av det ökade trycket.

Hassela Skogsentreprenads existens har hela tiden vilat på storkunden Holmen Skog AB. Den ordningen gäller också framöver. Hasselaskogarnas dominerande ägare styr 70 procent av verksamheten.