
Hassela Ski Resort jagar ny chef

Hassela Ski Resorts platschef Erik Backlund hoppar av precis när den nya säsongen intensivplaneras.
Ägarna Norlandia A/S jagar just nu en efterträdare
Denne ska vara på plats i god tid före vinterns stora händelse, alpina SM i Ävåsenbackarna.
Erik Backlund lämnade i augusti för att chefa för en vintersportanläggning i Härjedalen.
– Vi öppnar Hassela den 18 december som planerat. Förberedelserna rullar på. Våra medarbetare i Hassela kan sina roller och är självgående. Där det behövs får de uppbackning från oss centralt, säger Norlandiadirektören Per Thorné i Tanumshede, en av de tongivande i den norskägda koncernens svenska ledning.
Erik Backlund drev en egen marknadsföringsfirma i Skåne när han rekryterades till chefsjobbet i Hassela. En av hans uppdragsgivare var Hassela Sportcenter som han därmed kunde väl.
– Men han ville gå vidare efter två och ett halvt år hos oss. Det är inget konstigt med det, understryker Per Thorné.
De avdelningschefer som funnits nära Erik Backlund fortsätter i sina nyckelpositioner. Det gäller bland flera andra försäljnings - och marknadschefen Lena Strömstedt och kökschefen Ronny Martinsson. Kontinuiteten i verksamheten behålls trots chefsvakans.
Backlund avrundade med en framgångsrik säsong. Omsättning på nära 30 miljoner kr och rekord i sålda liftkort.
Platscheferna har avlöst varandra på Hassela Ski Resort de sista sex åren.
– Synd att även Erik Backlund slutar efter kort tid. Han är uppväxt i norrländsk vintersportmiljö och har fingertoppskänsla för branschen. Jag introducerade honom i jobbet och såg snabbt kapaciteten, säger den före detta Sportcenterbossen Gösta Storbacka i Jättendal, som själv höll ut i nio säsonger.
Han kallades in för en come back 2008 - 2009 när Ola Jonasson försvann tillbaka till Åre efter ett knappt år.
– Fyra år är ett minimum. En chef måste ha tid att genomföra en strategi, slår Gösta Storbacka fast.