Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hårt slit blir nyckeln för H/B

Först väntar serietvåan Wibax på lördagen.
På söndag står tabellfyran Luleå på andra planhalvan.
Den tuffa dubbeln kan bli avgörande för Hudik/Björkberg i toppstriden.

– Division 1 är så jämn att varenda poäng mot toppkonkurrenterna kan vara guld värda när serien summeras, säger H/B-tränaren Thomas Elving.

Förra helgen håvade H/B in fyra poäng i bortamötena mot serieledande Skellefteå och jumbon Gamla Stan.

Sättet man gjorde det på var innebandygodis för tränare Elving.

– Jag har under mina 25 år i klubben inte sett laget spela lika bra försvarsspel under två matcher i följd, säger Thomas Elving.

"Tuta och kör-tiden" är historia. Nu är hårt slit nyckeln för H/B.

– Wibax har så länge jag minns varit en mardrömsmotståndare för oss. Det är ett välorganiserat lag som spelar med en tät defensiv samtidigt som dom ställer om snabbt. Det måste vi vara vakna för, säger Thomas Elving.

På bortaplan blev det uddamålsförluster mot såväl Wibax (4–5) som Luleå (9–10).

– Det märks att killarna laddar för revansch, säger Thomas Elving som kan mönstra starkast möjliga lag eftersom alla är friska och hela.

Det innebär bland annat att Emil Strandell är redo för comeback och att Tor Bornedal Salmis gör hemmadebut för sin nya klubb.

Efter 15 omgångar ligger Hudik/Björkberg på tredje plats med 31 poäng. Tvåan Wibax har en poäng mer, fyran Luleå en mindre.

Under kvalstrecket jagar Umeå som också har 29 poäng.

– Jag har hela tiden förutspått en oerhört jämn serie. Som det ser ut nu tror jag det kommer att bli en nagelbitare in i det sisat där den avslutande omgången avgör vilka lag som får kvalspela mot allsvenskan, säger Thomas Elving.