Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hårt jobb väntar Forsa

För två år sedan halkade Forsa ur hälsingefyran.
Förra året tuffade laget genom division 5 och nu väntar på nytt spel i "fyran".

– Vi är inte direkt topptippat, säger Peter Mickelsson, ena halvan av det tränarpar som nu ska lotsa föreningen den här säsongen.

Tillsammans med Kalle Forss från de egna leden har han fått jobba hårt under försäsongen.

Inte nog med att Forsa tappade förra säsongens bäste målskytt när Pontus Engström efter studier vänt tillbaka till Skåne. Dessutom har många av lagets spelare haft arbete på annan ort vilket medfört att Forsa haft svårt att ha sina spelare samlade på träningarna.

– Det är förstås inte bara vi som dras med sådana problem på den här nivån och de senaste veckorna har det sett mycket bättre ut, säger Peter.

På plussidan har Forsa fått Andreas Mattsson från ABK och Emil Larsson från Bergsjö.

– Sedan har vi fått hem Jon Frank från Norge så vist har vi kapacitet att överraska, säger Peter.

Målsättningen är given: Forsa ska spela division 4-fotboll även nästa säsong.

– Laget är tillräckligt bra för att kunna stöta de flesta lagen även om vi knappast kan hota lag som Delsbo, Bollnäs, Trönö och Edsbyn i det långa loppet, säger Peter.

– Vi ska se till att täppa till bakåt. Får förhoppning är att vi ska kunna spela en attraktiv fotboll, säger Peter Mickelsson.