Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Harmångerdoktorn Seth Nilssons efterträdare klara

En ny allmänläkare, med lång tjänstgöring i Hälsingland bakom sig, har precis börjat på hälsocentralen i Harmånger.

Stafettläkaren Dag Swedman, från Yttre, fortsätter tills vidare på halvtid och täcker upp efter Seth Nilsson, som den 1 oktober tillträder en specialisttjänst i landstinget.

– Vi blir inte strandsatta. Alla Seth Nilssons patienter erbjuds att lista sig hos en annan doktor, säger allmänläkaren Per Granström, verksamhetschef och en av fyra delägare i bolaget Hälsingeläkarna inregistrerat 2003.

Övriga tre arbetar också på centralen. Det är nämnde Seth Nilsson, administratören Barbro Ellström och sjukgymnasten Lena Nilsson. Denna ägarkvartett sprängs inte vid månadsskiftet. Seth Nilsson lämnar läkaruppdraget i Harmånger och tar annan anställning men har inte aviserat att han vill sälja sina aktier i bolaget.

Läkarbemanningen är primärvårdens huvudvärk. Läget för Hälsingeläkarna ser dock tillfredsställande ut. Granström rapporterar också att Agneta Iveslätt Bohman från Hassela fortsätter att dyka upp på kliniken en dag i veckan.

– Och vi behöver ytterligare någon förstärkning. Inom kort går vi ut i en annonsoffensiv.

Läkarmottagningen på fredagar gör ett uppehåll.