Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Härlig kväll för lärlingen Jonna

Antalet segrar har ökat med 300 procent under 2009.

Bollnäsamatören Jonna Roos utveckling går spikrakt uppåt och i går kom årets tredje seger.

– Det var tredje gången gillt för mig, sa Roos efter segern med Red Star.

20-årige hemmalärlingen körde inte mer än tio lopp under fjolåret med en seger som facit.

I år har det blivit 26 lopp och inför hemmapubliken tog Jonna Roos i går årets tredje triumf.

Tillsammans med Red Star körde hon resolut till ledningen från start för att sedan dämpa tempot rejält under det första varvet. På sista bortre långsidan ökade ekipaget tempot för att gå undan till säker seger.

– Hon blev lite slö när vi blev själva, men då jag ryckte huvan svarade hästen rejält.

Segern var den första tillsammans med Red Star för Jonna Roos.

– Det var tredje gången gillt för mig. Första gången jag körde var i comebacken och då fattades det lite grann i hästen och andra gången förstörde en konkurrent loppet för oss, sa Roos.

Bo Landgrens fina flyt håller i sig och hemmakusken följde upp lördagens V75-seger tillsammans med Stamping genom att vinna med ett annat fint kallblod – Vålsvarten. Mats Söders häst tog nu andra segern efter lång skadefrånvaro och triumfen var nummer 23 för Landgrens del i år.

Hemmakusken Torgny Friberg inledde dagen tillsammans med Maria Mårtenssons Komnes Vinter som från utvändigt om ledaren hann dit i sista steget innan mållinjen.