Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Härlig hästhelg på Strömsholm

/

Isabell Hällberg tvåa i kür och Emma Rosenqvist trea i bägge kvalen för juniorer vid helgens tävlingar på Strömsholm.

Annons

Två ryttare från Hudiksvall åkte ner till Strömsholm för att tävla i helgen, och bägge kom hem med placeringar.

Isabelle Hällberg hade kvalat in till kürfinalen, dressyr till musik. Under lördagen red ponnyerna det individuella mästerskapsprogrammet, där Isabelle och Ronaldo kom på fjärde plats med sina 66,228 procent.

Till kürfinalen hade Isabelle och hennes tränare Caroline Åkerlund arbetat om samma kürprogram som Caroline tävlade till med sin ponny.

– Ronaldo var jättepigg, och stack i en ökning och fattade fel galopp en gång, men annars gick det bra. Men jag trodde aldrig det skulle räcka till en placering.

Närmast väntar nu träning på hemmaplan för Fredrik Böhling, och om två veckor åker Isabelle till Edsbyn för att tävla med Hudiksvalls division 1-lag.

Emma Rosenqvist är mest känd som fälttävlansryttare, men sedan ett par månader tillbaka leasar hon Maria Eriksson grand prixhäst Galliano.

Innan de åkt till Strömsholm hade de hunnit med två tävlingar, en medelsvår B3 och en medelsvår B4, på 69 respektive 70 procent och vinst i bägge tävlingarna. Att de valde att åka till Strömsholm var mest bara för att få se och uppleva stämningen på en sån stor tävling.

– Jag var otroligt nervös första dagen. Alla vet ju vem Galliano är, och man vill inte skämma ut sig. Men efterhand glömde jag av att vara nervös, och bara red, säger Emma.

Vid sidan av dressyrbanan på Strömsholm satt landslagsledningen och studerade ekipagen, och i måndags ringde telefonen hemma hos Emma i Slasta.

– Det var landslagledningen som ringde och frågade om jag var intresserad att rida det nordiska mästerskapet i Norge helgen efter midsommar. Det skulle vara jättekul om det blev av.

Mer läsning

Annons