Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Haren är roligast att spåra"

Är det ett rådjur, en ekorre eller en älg? I veckans Vildriket tyder vi tecken i snön och tar reda på vilka djur som rört sig där före oss. Något som visar sig lättare sagt än gjort när tövädret slagit i.

Normalt brukar de vilda djurens förflyttningar gå de flesta obemärkt förbi, men under rätt vinterförutsättningar kan även det otränade ögat följa djurens framfart.

Veckans Vildriket handlar om spår och spårning och vi tar reda på vilka djur som lämnar de tydligaste avtrycken och vilka som är bäst på att dölja sina rörelser.

Enligt experten är spårning ett bra sätt att följa olika djurstammars utveckling. Se henne försöka hitta lodjursspår i de ångermanländska skogarna.

Om du sett avsnittet vet du svaret på veckans fråga, som du hittar här. Var med och tävla om biljetter till Järvzoo.

I björnkollen pratar vi om faran som kan vänta de vilda björnungarna.

Dessutom i Vildriket: Se igelkottens möte med katten.

Tankar, synpunkter eller frågor, mejla oss på vildriket@mittmedia.se eller ställ din fråga i chatten. Den hittar du här.

När du vill kan du titta in till Idun och hennes ungar som har tröttnat på att ligga still.

Har du missat något tidigare avsnitt av Vildriket eller vill se det igen, då hittar du dem här!