Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hård vardag väntar Bollnäs

En usel säsong är över för Bollnäs GIF Bandy. Nu börjar nästa utmaning för en klubb i kris.

– Så är det väl, men vi ska inte måla fan på väggen heller, säger ordförande Jan Isaksson.

Tränaravhopp, sänka spelarlöner och den sportsligt sett sämsta vintern på flera år – Bollnäs förutsättningar att locka sponsorer och spelare är inte de lättaste nu när arbetet inför säsongen 2014/2015 börjar.

Vad är viktigast nu?

– Det är att vi presenterar en budget för ekonominämnden så att vi med reslig kropp kan gå in i nästa säsong och vara med på elitnivå, det tror jag vi löser, säger Jan Isaksson.

Hur kommer ni jobba den närmaste tiden?

– Det är att bygga inför nästa säsong med tränare och spelare, med de ekonomiska förutsättningarna vi har är det inte helt lätt men vi ska göra vad vi kan.

Sören Persson slutar i juni, kommer ni leta en ny sportchef?

– Vi sonderar terrängen...

Och det är mycket som ska lösas för att ha ett slagkraftigt lag nästa säsong. I och med att lönerna sänktes de tre sista månaderna (januari-mars) så har samtliga spelare utgående kontrakt och är fria att söka sig vart de vill.

– De i sportgruppen som arbetar med det här har ju jobb vid sidan av så det kommer ta sin tid. Det pågår spelarkontakter men vi har inte pratat med alla ännu. Det kommer att ta tid, säkert våren ut innan vi är klara, säger Isaksson.

Gällande ekonomin jobbar Bollnäs med ett projekt för att stärka marknadssidan och öka sponsringen.

Dessutom så hoppas man på ett uppsving för kassakon Stadsloppet.

– Stadsloppet ska också växa i år och förhoppningen är att det ska ge 500 000 kronor i intäkter. Vi ska visa upp oss ordentligt, säger Jan Isaksson.