Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Härbärget på bar backe

Hudiksvalls natthärbärge blir av med sina lokaler från och med sista juni.

– Jag fick uppsägningen i går. Jag har ingen aning om vad det här kommer betyda för oss. Vi har inget bra samarbete med Ria Hela Människan sedan de fick ny föreståndare, säger Marianne Persson, ordförande för Hudiksvalls Natthärbärge.

Det var på tisdagen som Marianne Persson fick ett brev från Ria Hela Människan Hudiksvall/Nordanstig. I brevet stod det att de beslutat att säga upp hyres- och nyttjandeavtalet med Hudiksvalls natthärbärge från och med den 30 juni. Då förväntas natthärbärget ha flyttat och städat ur lokalerna.

Det är Ria Hela Människan som hyr hela fastigheten av Hudiksvalls tekniska förvaltning. Genom ett avtal får natthärbärget nyttja bottenplanet i huset mot att Ria får 10 000 kronor per år av kommunen för ökade el- och vattenkostnader.

– Under åren har vi haft samråd om hur hyresavtalet ska se ut. Vi har pratat om att dela på hyresavtalet, eller om vi ska teckna ett eget med tekniska förvaltningen för undervåningen. Jag önskar att de kunde ha kallat oss till ett samråd nu också i stället för att säga upp oss direkt. Jag tror att Ria inte tror att vår verksamhet kommer att fortsätta när kommunens bidrag upphör, säger Marianne Persson.

Sören Norberg är ordförande för Ria Hela Människan Hudiksvall/Nordanstig. Han berättar att hans organisation behöver mer plats, och därför säger upp hyresavtalet.

– Vi ska utöka vår verksamhet, så vi behöver utrymmena. Vi tänker flytta ner serveringen på nedre plan. Det är en väldigt brant trappa upp, och det finns kunder som har väldigt svårt att ta sig uppför, säger Sören Norberg.