Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Här tränar kvinnor tillsammans

I dagarna firar Form och figur i Hudiksvall tvåårsjubileum. Källarlokalen i Sanna har blivit en naturlig samlingspunkt för kvinnor som vill träna och koppla av.

– Jag har fått väldigt mycket respons och många som har börjat träna här är sådana som aldrig har tränat förut. Vi har en väldigt stor gemenskap och alla stöttar varandra. Det har hela tiden varit det viktigaste målet för mig, säger Anna Maria Alvebro som äger och driver Form och figur i Hudiksvall.

Träningslokalerna fylls på med träningssugna kvinnor som ska köra ett pass tillsammans under tisdagsförmiddagen.

– Det här är mer än bara ett gym, man mår verkligen bra här, säger Caroline Lake som ska vara med på dagens pass.

För två år sedan öppnade Anna Maria Alvebro träningslokalerna. Och sedan har verksamheten byggts ut och utvecklats. Nu ryms bland annat gym, passverksamhet och relax i lokalerna. Figur och form är ett franchiseföretag som Anna Maria Alvebro upptäckte när hon hade bestämt sig för att starta en egen verksamhet. Enda kraven är att lokalerna inte ska ha speglar i träningsutrymmena, endast kvinnor får träna där och verksamheten måste innehålla ett speciellt träningspass.

– Det finns många kvinnor som mår dåligt och har dåligt självförtroende. Det kan ha varit orsaken till att de inte har tränat förut. Här får de vara som de är och alla stöttar varandra, säger Anna Maria Alvebro.

Nu har det gått två år sedan starten och antalet medlemmar fortsätter att öka. På lördag kommer det att bli jubileumsfest med bland annat föreläsare och utställare. Och Anna Maria Alvebro funderar på nästa steg i utvecklingen av verksamheten.

– Gymverksamheten vill jag utveckla mer och även relaxavdelningen. Det finns utrymme för att växa i de här lokalerna, säger Anna-Maria Alvebro.