Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Här står bankrånarnas stulna bilar i väntan på brottet

Polisen har fortfarande förhoppningen om att det finns vittnen som sett avgörande saker i samband med rånet mot Handelsbanken i Järvsö den 4 maj.

Det har gått två veckor sedan två maskerade män slog till mot Handelsbanken i Järvsö. Med hjälp av två lastpallar och en stulen Nissan Sunny pressade de upp dörrarna till banken och väl inne i lokalen tvingade de till sig en mindre summa pengar av bankpersonalen.

Rånarna lämnade banken i ytterligare en stulen bil, en Volvo XC60. Den lämnades sedan i Hybo och därifrån har rånarna sannolikt tagit en tredje bil. Förra veckan redogjorde polisen grundligt för hur rånarna rört sig före och efter brottet med förhoppningen att få in fler vittnesuppgifter.

Se också: Så rörde sig bankrånarna i Järvsö före och efter brottet – polisen berättar för att få fler vittnesuppgifter

Men det har inte gett det gensvar som polisen hoppades på.

– Vi tragglar på med dörrknackningar. Vi vill veta vilka som varit kring de båda bilarna när de stod parkerade på Stationsgatan. Den röda Nissan har varit där i flera månader, säger kriminalkommissarie Rickard Eriksson.

Han medger att de helt saknar uppgifter om den tredje bilen. Den som stått i Hybo och som rånarna har tagit när de lämnade Volvon. Att det verkligen har stått en bil där vet poliserna utifrån polishundarnas markeringar och däckspår.

Läs också: Väpnat rån mot Handelsbanken i Järvsö – rånarna på fri fot

– Vi har knackat dörr även där, men det är inte många som bor där. De flesta husen är fritidshus.

Förutom att sammanställa vittnesuppgifter jobbar polisen med tekniska undersökningar.

– Men vi har inte fått besked än om vad teknikerna har hittat, säger Rickard Eriksson.

Den som har sett något som kan vara intressant för polisen eller vet något om rånet kan ringa polisen på 11414.

De som tipsar polisen om bankrånet ska uppge diarienummer K520858-16.