Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Har S inte lärt sig någonting?

Apropå den senaste debatten om Moderaternas nya idéprogram och anklagelser om att partiet "förvanskat" historien så är min undran: Tror verkligen Socialdemokraterna att man kan vinna röster på att prata om vad Moderaterna eventuellt ska ha tyckt och sagt för 100 år sedan? Eller för tio år sedan?

För all del tror S att man vinner val genom att prata om vad M vill göra i dag och i morgon?

Om jag använder mig av Socialdemokraternas nuvarande teknik för att beskriva saker och ting skulle jag kunna påstå att Per Albin Hansson var Sverigedemokrat enbart baserat på hans klassiska citat från ett tal under ett socialdemokratiskt valmöte 1924: "Sverige åt svenskarna – svenskarna åt Sverige".

Nu var ju inte Per Albin sverigedemokrat utan socialdemokrat av sin tid, alltså är mitt hypotetiska påstående inte sant, lika lite som till exempel påståendet om att Moderaterna skulle ha röstat nej till kvinnlig rösträtt är det. Högern röstade inte mot den kvinnliga rösträtten. Beslutet togs utan votering den 24 maj 1919.

Nya moderaterna är i dag Sveriges största parti och har full förmåga att prata om sin egen politik, ska Sveriges (än så länge) näst största parti också bara prata om Moderaternas politik så finns enbart en vinnare, nämligen M. Nu har jag i sak inget emot det av naturliga skäl då jag själv är moderat men ur demokratisk synvinkel vore det bättre om S började prata om sin egen politik.

Bekymmer ett med mitt önskemål är att S saknar en politik att prata om, bekymmer två är att man har en ledare utan förtroende hos väljarna och tre att man har fastnat i historien när motståndarna ser framtiden.

Så både för er egen men även för Sveriges skull, kliv ur sandlådan, släpp historieböckerna författade på Sveavägen 68 och välkomna in i matchen socialdemokrater!

Stefan Andersson, moderat

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel