Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Här rycker Ljusdal mot ettan

Noll poäng mot Alnö och det hade varit öppet in i det sista.
Men det blev tre – och Ljusdal firade som att de var klara för division I.
– Det kändes som en serieseger, säger Sanna Signeul.

Det stod mellan Alnö och Ljusdal i toppen av division II Södra Norrland, inför seriefinalen lagen emellan.

Förutsättningarna var glasklara. Seger och Ljusdal skulle vara i sexpoängsledning med fem matcher kvar. Ett mer eller mindre ointagligt försprång.

Och de fick en drömstart. Sanna Signeul hade gjort 22 mål innan matchen. Var det någon som inte skulle lämnas fri i ett straffområde var det hon – ändå hände det.

– Jag smög upp i ryggen, droppade ifrån, tog ner bollen på volley och drog i väg den, beskriver hon ledningsmålet.

Det stod sig genom halvleken, men en bit in i andra nickade Julia Bhy in kvitteringen för Alnö.

– Det var riktigt tungt. Vi startade så bra i andra. Men vår laganda är så bra. Vi krigade ner dem, säger Matilda Wennberg.

Ljusdal var som farligast när de fick anfalla i djupled och det var precis så som Wennberg fick chansen.

– Det var en omställning, jag drev mot backlinjen, fick ett bra väggspel med Tove (Hemström) och var fri med målvakten. Det var ett ganska enkelt mål. Vi behövde det för att rycka upp oss.

Alnö skapade kalabalik i straffområdet några gånger, men 1–2 blev slutresultatet. Lättade Ljusdalsspelare stormade in mot mitten för att fira segern.

– Jag tror alla har haft ont i magen inför det här. Nu känns det som att det blir vi. Det här var de viktigaste tre poängen på hela säsongen, säger Sanna Signeul.

Det är fem matcher kvar, men Ljusdal har bara gått miste om två poäng så här långt. Det ser onekligen ut som att division I är nära.

Är ni redo?

– Det tror jag verkligen. Vi var där förra året och den här gången kommer vi vara mer erfarna. Jag tror vi är redo nu, säger Matilda Wennberg.