Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Här räddar han älgkalven

Knappast hade Andreas Danielsson räknat med att fisketuren skulle börja som den gjorde. En älgkalv behövde minsann en hjälpande hand för att ta sig ur vattnet.

När Andreas Danielsson och kompisen Jim Persson skulle fiska i Vattudalen i Strömsund hann de inte mer än komma fram till platsen innan allt avbröts.

– Precis när jag skulle börja fiska plaskade det bredvid mig. Först kunde jag inte se vad det var, men sen såg jag att det var en älgkalv som stod där, säger Andreas Danielsson.

Hur länge älgkalven varit fast i vattnet vet de inte, men efter en hjälpande hand kunde den sakta men säkert promenera iväg.

– Vi hjälpte honom fram och han lade sig i en liten backe i skogen och kunde värma sig.

Tack vare att ögonblicket fångades på film kunde de delta i Vildrikets tittarfilmstävlig – i vilken de kammade hem veckans pris. Nu är de med och gör upp om det stora finalpriset, en videokamera.

Har du också en djur- eller naturfilm som du vill dela i tävlingen med? Skicka in den till oss, all information hittar du här.

Vill du se när Vildriket följer med en duvhök till veterinären kan du klicka här.