Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Har politikerna något att dölja?

I Hudiksvall vill en del partier stänga ute allmänheten från nämndsammanträdena.

Annons

Allmänhetens medverkan har "visat sig försvåra en öppen och förutsättningslös diskussion". Något som verkar underligt, då den som deltar saknar rätt att yttra sig. Eller är det så att man har något att dölja, något som inte tål offentlighetens ljus?

Samtidigt sade KD-ledamoten Kent Sjöberg till Gävle-Dala att eftersom allmänheten deltar så lite i sammanträdena så fanns det ingen anledning att ha öppna möten. Här står åsikt mot åsikt. Å ena sidan är allmänhetens deltagande besvärande, å andra sidan deltar man inte alls. Nu är det tydligt att man med allmänheten menar media.

Det är medias rapportering från mötena som är besvärande. Kanske är det den infekterade debatten om Medskog som ligger bakom? Ledamöterna vänder sig till massmedia "för att få massmedial uppmärksamhet", skriver man. Om det är så borde man ta itu med den saken och upprätta en policy för hur media ska hanteras i stället för att stänga mötena. Hudiksvall strävar efter att bli Sveriges bästa kommun om ett antal år och berömmer sig av att vara en kommun med stort hjärta. Det man gör nu pekar tyvärr i en helt annan riktning.

Christer Nilsson

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel