Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Här kan du fiska kräftor

På fredagen är det dags för Ljusdals kommuns chans till kräftfiske på ett fåtal platser men inte i Sillerboån.

Annons

Fiskehälsan från Älvkarleby har försökt ta reda på var kräftpesten i Sillerboån kommer från men utan resultat. Åtgärderna läggs ner för året och beståndet i Sillerboån får dö ut, men undersökningen fortsätter nästa år.

I Ljusdal blir man ändå inte helt utan kräftfiske. Ljusdals fiskevårdsområde kommer tillåta kräftfiske för allmänheten i Gunnarsbosjön och i Skålbo på fredagskvällen.

För den som vill ha lokala kräftor och skippa butikernas infrysta får passa på för det dröjer ett år till nästa chans till kräftfiske.

– Det är sannolikt att man ändå kommer få köpa kräftor i affären, säger Mikael Hansson, ordförande i Ljusdals fiskevårdsområde, eftersom beståndet är litet.

I Ljusnan i Kårböle kommer fiske av kräftor att tillåtas för fiskevårdsområdets medlemmar. I kommunens övriga vatten är kräftfiske förbjudet.