Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Här kan du fiska kräftor

På fredagen är det dags för Ljusdals kommuns chans till kräftfiske på ett fåtal platser men inte i Sillerboån.

Fiskehälsan från Älvkarleby har försökt ta reda på var kräftpesten i Sillerboån kommer från men utan resultat. Åtgärderna läggs ner för året och beståndet i Sillerboån får dö ut, men undersökningen fortsätter nästa år.

I Ljusdal blir man ändå inte helt utan kräftfiske. Ljusdals fiskevårdsområde kommer tillåta kräftfiske för allmänheten i Gunnarsbosjön och i Skålbo på fredagskvällen.

För den som vill ha lokala kräftor och skippa butikernas infrysta får passa på för det dröjer ett år till nästa chans till kräftfiske.

– Det är sannolikt att man ändå kommer få köpa kräftor i affären, säger Mikael Hansson, ordförande i Ljusdals fiskevårdsområde, eftersom beståndet är litet.

I Ljusnan i Kårböle kommer fiske av kräftor att tillåtas för fiskevårdsområdets medlemmar. I kommunens övriga vatten är kräftfiske förbjudet.