Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Här drar Ljusdals studentvecka igång – se bilderna från mösspåtagningen

 
Student 2016
Visa alla artiklar

Studentveckan i Ljusdal är igång. Under tisdagen hölls den traditionsenliga mösspåtagningen i Stadsparken.

Frihet och sommarlov är nu nära för årets avgångselever på Slottegymnasiet. Med ballong och mössa i hand fyllde studenterna parken framför stadshotellet på tisdagseftermiddagen. Efter en stunds minglande i sommarvärmen höll läraren Ulf Hagberg ett kort tal till eleverna innan de fick klartecken om att ta på sig studentmössorna.

Se bilder från förra årets mösspåtagning här

– Nu är det klart, vi är snart i mål. Snart är det dags för studenten, säger Rasmus Edlund som ser fram emot att bli klar med gymnasiestudierna efter tre år på Naturvetenskapsprogrammet.

En sång om studentens lyckliga dag släpptes alla ballonger till skyn och ett glädjevrål utbröt bland de blivande studenterna. Även om det mesta handlar om fest och glädje under studentveckan finns det ändå ett litet vemod under ytan.

Se bilderna från Slottegymnasiets studentbal här

– Det är tråkigt att man inte längre kommer att träffa vissa kompisar som man inte är så himla nära med, men som man ändå snackar med i skolan, säger Joel Jonsson, som gått Ekonomiprogrammet på Slotte.