Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Har dialog med Edsbyn"

I veckan var Daniel Välitalo tillbaka på jobbet på Svenska Fönster.
Men var han ska spela bandy nästa säsong är inte klart.
– Jag har en dialog med Edsbyn, vi får se vad som händer, säger den 37-årige backveteranen.
På en annan plats i Byn har Anders Svensson gott hopp om ett nytt ryskt kontrakt.

Inför förra säsongen drog en lika rutinerad som förväntansfull trio från Edsbyn till Tatarstans huvudstad Kazan för ett liv som bandyproffs.

Tanken var att den sejouren skulle vara några år, åtminstone för Anders Svensson och Daniel Välitalo – den senare med ett tvåårskontrakt.

Låneliraren Hans Andersson deklarerade tidigt avsikten att åter ansluta till moderklubben Edsbyns IF.

Målvakten Anders Svensson hade börjar förhandla om en tredje säsong i den ryska klubben, när budet plötsligt kom att Dynamo Kazan avbryter sin elitsatsning.

Därmed bröts också kontraktet med Daniel Välitalo, som drog hem till Sverige och jobbet på Svenska Fönster.

– Jag har ju bara varit tjänstledig. Och när det väl var bestämt att stanna i Sverige, då var det ju lika bra att börja jobba igen, säger Välitalo, som naturligt nog kopplas ihop med det Edsbyn där han hade 13 raka säsonger före det ryska äventyret.

Men det är nu inte helt givet med en återkoppling.

– Inget är klart för min del. Det ekonomiska läget är ju ansträngt för de flesta svenska lag, och Edsbyn är inte en klubb som gör något förhastat. De vill ju ha ett hyfsat läge, och det vill jag också, säger Daniel Välitalo, som ogärna fördjupar sig i detaljer innan de är helt klara.

Är det så att du förhandlar med Edsbyn just nu?

– Nja, det är kanske mycket sagt. Men vi har pratat med varandra, och har en fortsatt dialog.

Finns det några andra klubbar med i bilden?

– Det är inget jag vill kommentera i dag.

Helt klart är däremot att veteranen ännu inte ser något slut på karriären.

– Jag vill absolut fortsätta spela bandy. Jag tränar hårt och känner mig i rätt bra fysisk form. Den dagen jag inte längre känner motivationen för att lägga ner den energi som krävs för en skaplig nivå, det är också dagen då jag lägger av.

För målvakten Anders Svensson står hoppet till ett nytt ryskt kontrakt.

– Det ser lovande ut. Klubbens president har deklarerat att han vill ha mig, och skulle träffa guvernören för att få budgeten godkänd förra veckan. Men det mötet blev uppskjutet till den 12 juni, säger 38-årige Anders Svensson, som ännu inte vill avslöja vilken rysk klubb det handlar om.

– Nä, det har jag lovat. Men det är en mycket bra lösning i en intressant klubb. Framför allt en klubb som faktiskt vill ha mig i laget. Jag håller tummarna nu, säger landslagets förstemålvakt.