Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Har de äldre rätt att finnas till?

Min mamma Anna Öst, 99 år, är totalt beroende av särskilt boende. Solrosen och personalen är hennes fasta trygga punkt i tillvaron. Nu ska de flyttas vilket innebär att de tappar fotfästet, den enda trygghet de har.

Med tanke på det informationsflöde som finns i dag, har det väl inte undgått någon att den äldre befolkningen har ökat i antal eftersom vi lever längre.

Detta gäller i hela landet, så icke i Edsbyn, där har kommunen räknat ut att antalet personer som är 80 år och äldre kommer att minska de närmaste åren, därmed också efterfrågan på sociala tjänster. Därför har ledningsgruppen beslutat följande: Minskade bidrag från kommunen till omvårdnad, sänkt personaltäthet, minskat antal årsarbetare inom hemtjänst, minskat antal årsarbetare inom korttids, sänkt personaltäthet i särskilt boende. Det särskilda boendet Solrosen/ Linblomman försvinner! (görs om till ett närboende).

Min mamma Anna Öst, 99 år, är totalt beroende av särskilt boende. Solrosen och personalen är hennes fasta trygga punkt i tillvaron, jag är övertygad om att detta gäller samtliga på särskilt boende. Nu ska de flyttas vilket innebär att de tappar fotfästet, den enda trygghet de har. De gamla betalar för den vård de får, därför anser jag att detta är både inhumant och ovärdigt, dessutom utnyttjas personalen till bristningsgränsen.

Beslutet att flytta ut de gamla mot deras vilja samt skingra personalen på Linblomman /Solrosen ska enligt socialchefen verkställas till hösten. Anna Öst, 99, klarar inte av att flytta. Har de äldre ingen rätt att få finnas till?

Inger Öst

Berndt Öst

Birgitta Malmgren

Birgitta Ahlgren

Elisabeth Röjd

Bo Röjd

Märta Wängsäter

Lena-Britt Levine-Jakobsson

Lennart Jonsson

Anna-Greta Stenborg

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel