Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Här blir det varmast i helgen

Under fredagen sveper sommarvärmen in över Hälsingland.

Annons

Till helgen kommer sommarvärmen. Det börjar med lite ostadigt väder under fredagen med en del moln och några regnskurar. Men på eftermiddagen och kvällen ska det enligt SMHI vända. Under fredagen kommer temperaturen att stiga och ligga omkring 15 grader.

– Lördagen kommer att bli solig. Framför allt kommer det att bli varmt, säger Sandra Andersson, meteorolog.

På lördag kommer temperaturen ligga mellan 15 och 20 grader. Varmast kommer det helt klart bli ett par mil in från kusten.

– Temperaturen kommer att vara lite lägre vid kusten. Det kommer vara pålandsvind från havet och då blir det lite svalare, säger Sandra Andersson.

Söndagen kommer att bjuda på ännu mer värme. Enligt SMHI kommer det i inlandet att bli över 20 grader på sina håll. Närmre kusten kommer temperaturen att ligga mellan 15 och 20 grader.

– Det kan bli några stackmoln på dagarna, men det kommer att vara varmt, säger Sandra Andersson.

Värmen kommer hålla sig kvar i Hälsingland även nästa vecka. Men det kan bli lite mer ostadigt väder med mer moln och några regnskurar.