Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Här blir det ingen vindkraft i år

Det blir ingen vindkraftspark på Våsberget i år. På måndagen hölls ett informationsmöte i Ramsjö om den planerade vindkraftsparken, men projektet står fortfarande stilla.

Informationsmötet som hölls i Ramsjö på måndagen om den planerade vindkraftsparken på Våsberget gav inga nya besked. Steve Renström, projektledare på Nordisk Vindkraft AB, kom med informationen att det inte finns några nyheter, och att arbetet står stilla på samma plats nu som i höstas. Det finns helt enkelt ingen köpare ännu.

– Marknaden är inte beredd just nu. Men det finns intressenter, så det ser inte helt mörkt ut, säger Steve Renström.

I höstas sade han att man hoppades på en byggstart under 2014. Det tycks nu bli skjutet på framtiden.

– En start 2014 är inte helt realistisk längre. Men vi har allting på plats, så det skulle fortfarande kunna bli av 2014, säger han.

Det var på våren 2012 som Nordisk Vindkraft fick tillåtelse att bygga åtta vindkraftverk på Våsberget. Innan byggnationen påbörjas vill företaget sälja vindkraftparken, med alla underlag och tillstånd klara. Men ännu har alltså ingen köpare skrivit på för parken.

NärLjus tillförordnade VD Stefan Färlin fanns också på plats på måndagens möte. Han hade hoppats på mer positiva besked om vindkraftsparken, men tycker ändå att det var ett bra möte.

– Det jag tar med mig från mötet är beskedet att man kommer att börja bygga parken i alla fall, trots att man inte har en köpare klar. Skulle man då hitta en köpare så kan verksamheten sätta i gång direkt, säger han.

Stefan Färlin tycker även att det är viktigt att bygden informeras om vad som händer, så att de är med på det.

– Det finns ett stort intresse för det här. Bygden är väldigt positiv och vill att man kör i gång nu. Man är överlag positiv till vindkraft, säger han.