Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Här avgör veteranen

Premiären i division 3 mellan Rengsjö och Korsnäs blev dramatiskt.

Veteranen Christian Törnros har varit en given startspelare i Rengsjö i tio säsonger. I måndagens premiär fick han inte komma in förrän efter 65 minuter.

Fram till dess hade Rengsjö hållit spelet uppe bra mot förmodade topplaget Korsnäs. Det skapades inte särskilt många chanser och Rengsjö försvarade sig effektivt mot ett spelförande hemmalag.

– De var duktiga på att rulla, men de skapar ju ingenting förutom målet, säger mittbacken Daniel Öhlander.

Ledningsmålet för Korsnäs kom nästan direkt efter paus när Petter Forslund satte en stenhård bredsida i Olov Lincks högra kryss. Rengsjö försökte flytta upp spelet för att nå en kvittering, men hade svårt att komma fram den sista tredjedelen.

Tränaren Peter Svensk bytte in Törnros efter 65 minuter och flyttade samtidigt upp Daniel Öhlander på topp. Men inte ens det hjälpte.

Då byttes även Jon Pettersson in, med klockan på 80 minuter. Två minuter senare låg 1–1-bollen i mål.

– Ett fint inlägg som lades offensivt mot målvakten, det var bara att toucha den, säger Daniel Öhlander om bollen han fick från Pettersson.

10 minuter senare var det dags för avgörandet. åter var det Pettersson som var framme. Först vann han en nickduell och jobbade åt sig, och ut, bollen som till slut hamnade hos Christian Törnros som enkelt kunde rulla in 2–1.

– Det känns som om jag kan räkna in dubbla assist i dag. Men det andra målet trodde jag nästan att jag själv skulle få in, säger Jon.

Vad gäller Törnros så sade han redan under pausen att det skulle bli mål...

– Men det får du inte skriva, haha... kul med en bra start på säsongen i alla fall. Förra året tog vi bara fem poäng på hela våromgången, nu har vi redan tre, säger han.