Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Här är sommarens tv-höjdpunkter – lista för regniga dagar

Sol, bad, glass – och tv-tittande.
Med sommaren kommer också favoriter som "Allsång på Skansen", "Lotta på Liseberg" och "Morden i Midsomer" tillbaka. I år förgylls dessutom de varma månaderna med fotbolls-EM och OS.

Redan på nationaldagen, den 6 juni, drar en ny omgång av "Morden i Midsomer" i gång – då är det TV3 som visar den sextonde säsongen av den brittiska mysdeckaren. Ett par veckor senare, den 28 juni, börjar sedan SVT visa den artonde säsongen av samma serie.

Den veckan äger också den stora allsångspremiären rum. Den 27 juni drar TV4 i gång en ny säsong av "Lotta på Liseberg" och dagen efter startar "Allsång på Skansen" i SVT – med Sanna Nielsen som ny allsångsledare.

– Jag är helt galet förväntansfull och nyfiken på att få leda "Allsång på Skansen" och hitta min roll i programmet, sade hon till TT när hon fick jobbet.

Blir det en regnig sommar finns dessutom en hel del sport-tv att fördriva tiden med. Den 10 juni börjar fotbolls-VM i Frankrike och tre dagar senare kliver Zlatan Ibrahimovic och resten av Sverige in i handlingen då man möter Irland.

Sveriges övriga gruppspelsmatcher spelas den 17 (mot Italien) och 22 (mot Belgien) juni. Mästerskapet sänds i SVT och TV4.

I augusti är det sedan dags för OS i Rio med simmaren Sarah Sjöström som största svenska medaljhopp. Sommarspelen pågår den 5–21 augusti och sänds i bland annat TV3 och TV10.

De stora strömningstjänsterna bjuder förstås också på en hel del smått och gott. Bland nyheterna märks den fjärde säsongen av den hyllade serien "Orange is the new black" som får premiär på Netflix den 17 juni.

Netflix kommer också att visa "Bron"-skaparen Hans Rosenfeldts internationella serie "Marcella" med start den 1 juli.

På HBO Nordic kan man bland annat se Cameron Crowes nya dramaserie "Roadies" med start den 27 juni. Senare under sommaren visar strömningstjänsten också "Looking: The movie", filmavslutningen på serien "Looking", med premiär den 24 augusti.

Sommaren avslutas sedan med att en ny "Idol"-omgång drar i gång i TV4 i mitten av augusti – den första säsongen med nya juryn bestående av Fredrik Kempe, Nikki Amini och Quincy Jones III.

Linus Brännström/TT