Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Här är Mittmedias Eurovision-bloggare Diana och Lars Kristian på plats i Stockholm

Under resan fram till Eurovision 2016-finalen i Tele2 Arena i Stockholm finns Mittmedias 10-årsjubilerande bloggare Diana Wikström och nytillskottet Lars Kristian Nielsen Stensrud på plats för kommentarer, analyser och intervjuer.

Om det är några som stämmer in på beskrivningen passionerade Melodifestivalen- och Eurovision-fans är det Mittmedias mångåriga bloggare Diana Wikström, 33, och nytillskottet Lars Kristian Nielsen Stensrud, 31

Diana Wikström är uppvuxen i Gävle och flyttade till Stockholm för sex år sedan där hon jobbar inom tv. Hon började skriva för Gefle Dagblad 2007 då Gävle och dåvarande Läkerol Arena var värd för en av Melodifestivalens semifinaler. Dianas första minne från Melodifestivalen är från 1991 då hon som 9-åring såg Carola vinna Melodifestivalen och sedermera ta hem vinsten i Eurovision Song Contest.

– Sedan dess har jag följt festivalen noga varje år men det dröjde ända till 2006 innan jag kom iväg och fick se Melodifestivalen på plats i arenan. Att få känna stämningen i Globen när just Carola vann är ett minne som fortfarande finns nära till hands, säger Diana, som även bevakade Eurovision i Malmö 2013 efter Loreens vinst årets dessförinnan.

Läs mer: Gävlebon Almir Ajanovic mannen bakom Bosnien-Hercegovinas bidrag – ”En fantastisk känsla”

Med sig har Diana den för Mittmedia nya bloggaren Lars Kristian Nielsen Stensrud. Han är norrman och har jobbat med Eurovision i olika sammanhang de senaste sju åren. På sitt cv har han en masteruppsats om Eurovision-fans han gjorde vid universitetet i Bergen. Tävlingen har han sett sedan barndomen och de senaste åren även varit på plats live.

– Min första upplevelse live av Eurovision var som volontär på hemmaplan i Norge 2010 då jag fick se Eurovision från en annan sida än som tv-publik. Verkligheten bakom kulisserna och hur stort Eurovision egentligen är.

Lars Kristian sitter sedan tre år i styrelsen för den svenska Melodifestivalklubben där han är Eurovision-koordinator med uppdrag att se till att Eurovision är en bra plats för alla fans.

Följ Dianas och Lars Kristians blogg som uppdateras ständigt här.