Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Här är H/B:s storvärvning: "Kändes rätt från början"

Det var inte så att anbuden saknades. Men Alexander Hallvars Persson fastnade för Hudik/Björkberg efter ett besök hos klubben. – Det kändes rätt från början när jag var där och hälsade på, säger den SSL-meriterade forwarden som snittade två poäng per match i allsvenskan norra förra säsongen.

Trots sin relativa ungdom, Alexander Hallvars Persson är 24 år gammal, så har han upplevt en hel del på innebandyplanen. Säsongen 2010/2011 debuterade han i SSL, och stod för 23 poäng för Kais Mora.

Säsongerna efter, när Kais Mora åkte ur högsta serien den gången, gjorde han 90 poäng över två säsonger i allsvenskan, innan det bar av till Sundsvall och Granlo för ett nytt SSL-äventyr. Totalt har Alexander Hallvars Persson spelat 74 matcher i landets högsta serie efter en ny sejour i Mora.

Trots att klubben nu degraderas till division 1 efter en snabb resa nedåt så saknade han inte anbud.

– Jag hade ganska många alternativ, från högstaligan, allsvenskan och division 1, säger 24-åringen, som valde ny klubb att spela för efter ett besök i Hudiksvall.

– Det kändes rätt från början när jag var där och hälsade på. Det är ett intressant lag, och jag har velat prova en ny utmaning, och Hudik är det bästa alternativet, säger han.

LÄS MER: H/B värvar poängspelare

Under säsongen som gick spelade H/B och Kais Mora oavgjort i båda mötena. I den andra matchen, i Mora, var Alexander Hallvars Persson planens kung med fyra poäng i 6–6-matchen.

– När vi mötte dom var dom bra i försvaret, och har skickliga spelare som alltid är ett hot framåt, säger Alexander Hallvars Persson, som för första gången som seniorspelare gjorde fler mål än assist säsongen 2015/2016.

– Jag har alltid gjort mer assist än mål förut. Men mitt målskytte har blivit bättre nu, säger han.

Beskriv dig själv som spelare.

– Det där är alltid svårt... Men jag är väl teknisk och har bra skott. Jag har väl lite av allting, och kan utveckla det mesta vilket jag tror att jag kommer göra i Hudik.

LÄS MER: "Jacke" Jonsson bekräftar intresse från Schweiz

Alexander Hallvars Persson, som skrivit på för ett plus ett år i H/B, har inte träffat alla sina nya lagkompisar än – men några.

– Några killar har jag varit där och träffat och umgåtts lite med, säger Alexander Hallvars Persson, som inte riktigt vet när han flyttar till Hudiksvall.

– Det är inte riktigt klart än, jag har jobb i Mora fortfarande, säger han.

LÄS MER: Elving valde Sirius före svenska mästaren