Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Här är de senaste polisanmälningarna

Slogs i ansiktet, letade bil som inte var stulen och mobilstöld är några av de saker som polisen jobbat med.

Spred uppgifter på internet

Efter att en Ljusdalsbo spridit uppgifter om en annan Ljusdalsbördig person på Facebook har en anmälan om förtal upprättats. Uppgifterna ska ha bestått i tidigare domar mot personen.

Bestals på mobiltelefon

Stölden inträffade under lördagen vid Järvsöbacken. Anmälaren satt i en restaurang och hade lämnat jackan, med en Iphone 5 i fickan, i en obemannad garderob.

Cykel stals ur källarförråd

En cykel som stått i ett förråd upptäcktes vara stulen under lördagen. Händelsen inträffade på Gärdeåsvägen i Ljusdal och värdet på cykeln beräknas vara 2 200 kronor.

Stulen bil var inte stulen

En bil som stått parkerad utanför folkets hus i Järvsö har stulits. Händelsen inträffade, enligt anmälan, någon gång mellan klockan 20.00 och 22.15 under lördagskvällen. I bilen fanns även fordonsägarens plånbok.

En anmälan om tillgrepp av fortskaffningsmedel mottogs av polisen under samma kväll, men på platsen fanns inga iakttagelser efter någon biltjuv.

Morgonen därpå inkom en tilläggsanmälan om att bilen inte var stulen. Ägaren hade glömt var den parkerades kvällen innan.

Slogs i ansiktet efter ordväxling

Mannen misshandlades, enligt anmälan, när han skulle lämna bostaden.

En man i 30-årsåldern har anmält en något äldre man för misshandel.

Händelsen inträffade under helgen efter att de två männen druckit öl i den misstänktes bostad och en ordväxling ska ha uppstått.

När mannen i 30-årsåldern skulle lämna bostaden har den misstänkte, enligt anmälan, slagit den andre mannen i ansiktet och bröstet samt satt ett knä i bröstkorgen så att 30-åringen fått svårt att andas.

En polispatrull träffade senare på 30-åringen i väntrummet på järnvägsstationen i Ljusdal och en anmälan om misshandel upprättades.

Letade sin bil – blev slagen

Mannen gick in i en bostad för att leta sin bil – blev slagen och greps.

Anmälaren uppger att han, en man i knappa 30-årsåldern, glömt var han parkerat sin bil och letat efter denna.

Mannen ska då, vid klockan 02:30 under natten mot lördag, tagit sig in i en någon annans bostad för att fråga de boende om det var någon av dem som hade bilen. Då ska mannen, enligt anmälan, ha fått mottagit två knytnävsslag i ansiktet som gett honom värk.

Vid förhör kan mannen dock inte redogöra för var misshandeln skett eller vem som slagit honom.

Polisen grep under samma natt mannen i 30-årsåldern, anmälaren, misstänkt för flera brott. Bland annat stöld och hemfridsbrott

Bedragare kalasade på Stads bekostnad

Stadt utsattes för bedrägeri av två gäster.

Det var i slutet av januari som två personer åt och drack på Stadts restaurang för drygt 1 100 kronor. När de skulle betala sade de att de kom från ett företag, och att Stadt skulle fakturera dem för måltiden. Fakturan skickades dock tillbaka till Stadt obetald, och företaget har inte gått att nå via telefon. Händelsen är nu polisanmäld.

De båda gästerna ska också ha övernattat på Stadshotellet och även då bett att bli fakturerade. Hur mycket den slutliga summan för bedrägeriet blir kan polisen inte säga ännu eftersom övernattningen ännu inte har blivit polisanmäld. En anmälan ska dock göras inom kort.

Två greps för narkotikabrott

Strax efter klockan fyra på torsdagseftermiddagen kontrollerade polisen en bil i Kårböle.

I bilen fanns två män i 40-årsåldern och båda visade båda tecken på narkotikapåverkan. De medtogs för provtagning.

Föraren är misstänkt för drograttfylleri, ringa narkotikabrott och grov olovlig körning (saknar körkort). Passageraren är misstänkt för ringa narkotikabrott. Båda är hemmahörande i Jämtlands län.

Blir bestulen på post

Någon stjäl kvinnans post – har fått kravbrev.

En kvinna i 40-årsåldern, hemmahörande i Färila, har lämnat en anmälan till Ljusdalspolisen.

Under en längre tid, sedan november förra året, har något olovligen tagit post ur hennes brevlåda.

Detta har skett av och till under den tidigare nämnda perioden.

Kvinnan säger sig, enligt anmälan, veta att post saknas då hon fått kravbrev från vissa företag utan att ha sett betalningsavierna.

Anmälan inkom den 18 mars, men i nuläget finns ingen misstänkt person.

Grävde ner djur i marken

Polisen nåddes av en anmälan om att döda djur, på en gård i Ljusdals kommun, skulle vara nedgrävda i marken.

När en polispatrull skickades till gården fann de spår av två kalvar som grävts ner. Ur en jordhög stack revben och käkar fram och polisen kunde dokumentera fyndet.

Eftersom att det är olagligt att gräva ner vissa djur utan tillstånd kommer polisen att utreda om det skett något "brott mot lagen om foder och animaliska biprodukter.

Nyrenoverad skoterkjälke

En skoterkälke som höll på att renoveras stod parkerad på gården hos en bekant. Under lördagsnatten stal någon denna. På grund av nysnö gick spåren på marken bara att spåra en liten bit från där den stått parkerad.