Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Här är de fem hälsingeryttarna som kan vinna en häst

En lycklig vinnare kommer under sommaren få ta emot en donerad häst. Nu har 24 kandidater presenterats – och fem av dessa kommer från Hälsingland.

Annons

Swedish Warmblood And Riders Trust (SWART) står bakom det projekt som ska hjälpa en satsande ryttare framåt. De har nu presenterat 24 kandidater och en av dessa kommer slutligen få ta emot en donerad SWB-häst.

En SMS-röstning startades den 21 januari och kommer att pågå fram till två veckor efter Falsterbo Horse Show. Fram till dess kommer det att ske en utslagning varje vecka.

Fem av de nominerade ryttarna kommer från Hälsingland.

► Malva Pettersson, Nordanstig

Har tävlat framgångsrikt på ponny i alla kategorier – och nu är det storhäst som gäller. Red förra året bland annat junior–SM och amatörtouren på Falsterbo Horse Show.

PLUS: Malva Pettersson bäst i distriktet och uttagen till svenskt utvecklingsteam

► Ingemar Hammarström, Höllviken

Tillsammans med familjen har han flyttat till Skåne, men Ingemar Hammarström tävlar fortfarande för Delsboklubben Mitt Hjärta Hästsportförening. Han tävlar framgångsrikt på hög nivå med både ponny och storhäst.

PLUS: Ingemar Hammarström precis utanför pallen på EM

► Cecilia Bergåkra, Vallsta

När tävlingsåret var slut stod det klart att Cecilia Bergåkra var den högst rankade Youngrider-ryttaren i Sverige. Det efter bland annat ett SM-guld, ett NM-brons och en åttondeplacering på EM.

LÄS OCKSÅ: Cecilia Bergåkra i ridolycka – hela benet gipsat

► Karin Persson, USA

Numera håller Karin Persson till i USA dit hon flyttade för fem år sedan, men ursprungligen kommer hon från Hudiksvall. I USA tränar hon hästar och elever på Stonebridge Sport Horses. Har tävlingsmeriter upp till Intermediaire 1B i USA.

Vicktoria Tällberg, Bollnäs

Vicktoria Tällberg har sedan 2012 arbetat framgångsrikt som beridare på Blue Hors i Danmark. Hon har tävlat framgångsrikt upp till Prix S:t George.

MISSA INTE/PLUS: Här är den stora listan – så var ridsportåret 2017 för hälsingeryttarna

Här hittar du alla nominerade.