Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hansson stänger dörren till EM 2012

Ingen match mot Albanien.

Inget beslut om fortsättning i landslaget.

Definitivt inget EM 2012.

Så kan Petter Hansson sammanfatta sin situation efter Danmarks-debaclet.

Petter Hansson satt framför tv-n hemma i Rennes när svenska fotbollslandslagets chanser att ta sig till VM reducerades till att önska sig mirakel av Malta mot Portugal borta.

– Synd, jag tycker att vi förtjänade åtminstone oavgjort. En jämn match, hyfsad match, tyvärr så tar vi inte poängen. Mirakel har väl hänt förr men kanske inte så här stora mirakel, säger Hansson, som nu kan se landslagskollegorna Mikael Nilsson och Henrik Larsson tacka för sig i blågult. Eventuellt följer fler deras väg inför en för svensk del iskall landslagsvår.

Hansson då? Tja, vaden är fortfarande inte läkt, Albanien hemma på onsdagen följs från tv-soffan. Inget EM 2012 är allt han vill säga i dag om sin framtid i landslaget.

– 2012 känns jäkligt avlägset i övrigt har jag inte bestämt mig till hundra procent, säger mittbacken med 43 landskamper på meritlistan.

Efter fallet på Parken har kaptensduon Lars Lagerbäck och Roland Andersson aviserat sin avgång. Det spekuleras nu vilt vilka ersättarna blir. Jörgen Lennartsson, Erik Hamrén och Hasse Backe tycks vara de hetaste alternativen. Hanssons val blir...

– Extremt svårt att säga, jag känner inte till dem så bra. Men om man vill ha något annorlunda så tycker jag att det verkar konstigt med de här tre, jag tycker att de har samma spelsätt som Lasse och Roland. Vill förbundet ha förändring så ska man ta något annat alternativ. Jag har inget eget val att komma med och jag tycker inte att spelarna ska ha med det att göra. Spelarna byts ut, men förbundskaptener blir kvar, säger Hansson.