Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hansson hoppas på kvalspel

42 landskamper så här långt.
Som har resulterat i två blågula mål.
Frågan är om det blir mer av både det ena och andra för Petter Hansson då Sverige möter Danmark i VM-kval på Nationalstadion Råsunda på Nationaldagen den 6 juni.

Så här säger Petter Hansson inför VM-kvalmatchen mot Danmark på lördag om...

 

...den egna kvalformen?

– Jodå, den känns helt okej, tycker jag. Inga krämpor, eller så. Men både jag och Rennes har haft en lite sämre period på slutet.

 

...vad landslaget gör i veckan fram till matchen?

– Det är ju träningar och teori varje dag. Vi tränar både på Råsunda och Söderstadioen. Vi har också möjlighet att gå på bio. Och Bruce Sprinsteens konsert. Men jag är inte ett sånt där jättefan så jag har sagt att andra får gå om de vill, eftersom det var begränsat med biljetter.

– Sedan gäller det ju att äta rätt och ladda upp inför kvalmatcherna.

 

...sina egna chanser till spel mot Danmark?

– Nja, vi får se. Killarna gjorde det ju bra senast mot Portugal. Jag kan bara göra så gott jag kan på träningarna och sedan är det upp till Lasse och Roland att ta ut laget. Och det gäller att ladda på som vanligt, för man vet ju aldrig hur det kan bli med skador och sånt. Sedan kan ju allt hända.

– Målsättningen och förhoppningen är ju ändå att spela. Det är det alltid när man är med i landslaget. Men alla är lika viktiga i truppen. De som inte spelar stöttar de andra. Det viktigaste är ju att vinna och gå till VM-slutspelet.

 

...känslan inför det viktiga VM-kvalet?

– Det är ju en viktig match och vi behöver ett bra resultat för att kvala in till VM, så självklart hoppas vi på vinst. Och allting ser ju bra ut så här långt in på samlingen, förutom Rosenberg som tvingats kliva av truppen. Annars känns det som vanligt.