Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hans Ers-gården får ny ägare

Hans Ers-gården i Ångsäter, mellan Ljusdal och Tallåsen, har fått ny ägare. Pia Forsberg heter den nya ägaren, som förutom sommarboende planerar att ställa i ordning gården för att hålla sommarkurser för illustratörer och grafiska formgivare.

Pia Forsberg, som bor i Stockholmsförorten Bromma och som driver en skola för att utbilda illustratörer och grafiska formgivare för reklambranschen, har ett eget gediget förflutet i Hans Ersgården. Från 1960 och 30-talet år framåt var hennes familj sommarboende på gården.

Kommunen, som var den förre ägaren, hade begärt 850 000 kronor i utgångsbud vid försäljningen. Den slutliga uppgörelsen hamnade på 1 150 000 kronor.

Gården, som har anor från 1500-talet, är i stort behov av renovering.

– Jag kommer att så snart som möjligt att se till att arbetena kommer igång för att återställa gården i så ursprungligt skick som möjligt, säger Pia Forsberg.

Redan kommande vecka åker hon upp till Ljusdal för att på plats tillsammans med hantverkare gå igenom vilka åtgärder som är nödvändiga för att rusta upp gården.