Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hänger FP inte med?

Det är beklämmande att läsa Folkpartiets fullmäktigegrupps i Bollnäs okunniga inlägg om Brotorget (2/7).

Man påstår helt fräckt ”Det förhåller sig inte som Olle Nilsson Sträng med flera hävdar, att gallerianplanerna har försenats av någon som försökt att sätta käppar i hjulet genom att överklaga”.

Jaså inte!

Då ska jag rekapitulera följande händelseförlopp som stått att läsa i Ljusnan.

En person vid namn Tony Rödin överklagar uppenbarligen i sabotagesyfte då han inte är behörig att överklaga: Ja just det han är inte behörig att överklaga då han inte haft synpunkter på projektet tidigare.

När sedan beskedet om avslag kommer så försenar han vidare handläggning genom att inte sända tillbaka delgivningskvittot! Han kvitterar först när han blir kallad till polisstationen i Bollnäs för att göra det han enligt lag är ålagd att göra. Han vet att han inte är behörig att överklaga, men han går ändå vidare till regeringen, trots att det på förhand är givet med ett avslag. Han sänder in sin överklagning sista möjliga dag! Varför? Kan det inte vara för att försena maximalt?

Under hela denna tid mellan januari 2008 och juni 2008 så har inte bygglov kunnat beviljas, och Sjaelsö har heller inte kunnat teckna några kontrakt, när man inte känner till starttid för projektet.

Det här har faktiskt hänt! Hur har Folkpartiets fullmäktigegrupp kunnat missa detta? Är ni så enormt förtjust i Brotorget, att ni totalt saknar förståelse för att Bollnäs utvecklingsmöjligheter ligger i att utveckla handeln och få sidoeffekter till andra servicefunktioner

Ni Folkpartister i Bollnäs, och en hel del andra, bör nog ta hit en konsult som lär er studera kartan över Hälsingland för att lära er se, hur det demografiska och geografiska läget är gynnsamt för Bollnäs. På egen hand klarar ni inte av det. Hela det politiska eliten i Bollnäs satt och sov när Söderhamn planerade E-center. Det borde ha varit en enkel sak att med hjälp av kartan se att det var Bollnäs som hade det geografiska läget. Och börjat agera, i varje fall lite diskret. Men ”icke sa Nicke”!

Bollnäs har kundunderlag och förutsättningar att ha lika utbyggd handel som Hudiksvall.

Men många i Bollnäs befinner sig uppfattningsmässigt på 50–60-talsnivå, då handeln vände sig till ortens befolkning, och hemmafruar inom en radie på cirka två mil och som anlände med buss eller tåg. Resten var postorder.

Det är andra tider nu, och försvagar man Bollnäs ytterligare, så finns det starka krafter som gärna stänger resterna av sjukhuset.

Klarsynte Kalle

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel