Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Handel Söderhamn har fokus på den personliga servicen: ”Fråga oss – vi löser nästan allt”

Butiker och restauranger i Söderhamn har verkligen gjort allt för att ställa om och möta sina kunder på nya sätt:
– Företagarna är fantastiskt tillmötesgående och har visat att ingenting är omöjligt i Söderhamn. Här hjälper vi varandra, säger Claes Svensk på Handel Söderhamn.

Han berättar om hur verksamhetsansvariga stöttar varandra med personal, hur de samarbetar med utkörning av varor, bakverk och mat. Och hur företagen gemensamt jobbar för att på bästa sätt ska möta upp kunderna.

– Lojalitet har vi alltid haft i Söderhamn men nu visar den sig från sin absolut bästa sida.

Han får medhåll av Sara Åhnstrand på Sparbanksstiftelsen som också är imponerad över den omställning företagen har gjort.

– För många har verksamheten helt vänts upp och ner och de har behövt hitta nya lösningar och vara väldigt innovativa. Det tycker jag verkligen att de lyckats med. Superbra gjort.

Vill du veta mer om Handel i Söderhamn och vilka butiker som är anslutna? Här finns mer information.

För riskgrupper har flera butiker infört särskilda öppettider. Många säljer via telefon och internet och levererar på parkeringen. En del företag har också funnit nya samarbeten för att förenkla för Söderhamnsborna.

– Ett av de större bussbolagen i stan hjälper nu exempelvis till med leveranser av blommor. Företagarna inom Handel Söderhamn har bjudit till och visat stor flexibilitet och lösningsfokus. Inget har behövt stängas, vilket är en stor fördel, säger Claes.

Söderhamnsborna är köptrogna

Handeln i Söderhamn präglas av många privatägda butiker med stort engagemang och personlig service. Det är självklart en fördel i tider som dessa och ger också förväntningar inför sommarsäsongen.

– Vi får ofta höra av turisterna hur trevligt det är att handla i Söderhamn och handeln har laddat för att i sommar ta hand om alla som vill njuta av Söderhamns pittoreska miljö.

Vill du veta mer om vad som händer i Söderhamns centrum? Läs mer här.

Sara håller med.

– Söderhamn är en turistort med en handel som kommer att stå på tå för att ge bästa möjliga service till tillresta turister men också till alla hemesterfirare som väljer att stanna kvar i vår härliga stad under sommarmånaderna.

Lojalitet har vi alltid haft i Söderhamn men nu visar den sig från sin absolut bästa sida

Söderhamnsborna är köptrogna och visar även nu sin lojalitet genom att stötta Handel Söderhamn.

– Tack alla Söderhamnsbor för att ni handlar lokalt. Det betyder så mycket, säger Claes och fortsätter:

– Många företag har i vår köpt Söderhamnskortet till personal och kunder för att på så sätt bidra till den lokala handeln vilket vi är glada för. Kortet fungerar som ett betalkort på mer än 40 ställen i Söderhamn.

Mer info om presentkorten för att stötta Handeln i Söderhamn finns här.

Som privatperson köper man presentkorten i automaterna på Furan-gallerians övre plan och på E-Center i Ica/Coop huset. Företag som vill handla mot faktura vänder sig direkt till Claes.

– Självklart hjälper jag också till om man har svårt att ta sig till automaterna men vill presenta med ett Söderhamskort.

Nu närmast ser Claes fram mot att uteserveringar och restauranger öppnar upp sommarlivet i stan.

– Söderhamn är en utomhusstad och vi märker att såväl kunder som företagare är välvilligt inställda till att följa de råd som finns. Nu ser vi fram mot en fin sommar, avslutar Claes Svensk på Handel Söderhamn.

Sparbanksstiftelsen i Söderhamn är ett av företagen som stöttar Näringslivet under oroliga tider. Vill du veta mer om dem eller hur de jobbar finns information här.

Ovan artikel är framtagen av Brand Studio Mittmedia och Handel Söderhamn och är ej en artikel av nyhetsredaktionen.