Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Strand mot Spårvägen i välgörenhetsmatch

/
  • En välgörenhetsmatch mellan Strand och elitserielaget Spårvägen inviger den nya idrottshallen i Ljusne.
  • Michael Jensen, ordförande i Ala IF.
  • Strands division 1-lag ställs mot Spårvägen i augusti.

Den 29 maj 2013 kommer för alltid att vara ett mörkt datum för Ala IF.
Då brann idrottshallen i Ljusne ner och klubben stod utan hem.
14 augusti 2015 lär bli ett ljusare datum. Då inviger division 1-laget Strand och elitserielaget Spårvägen den nya hallen med en välgörenhetsmatch.

Annons

Drygt två år har gått sedan idrottshallen i Ljusne brann ner till marken. Sedan dess har handbollsklubben Ala IF, med flera andra idrottsklubbar, stått utan en egen hall.

Men den 14 augusti spelas det handboll i Ljusne igen. Då inviger Strand hallen genom att spela en välgörenhetsmatch mot elitserielaget Spårvägen.

– Det känns ju jättekul och väldigt bra, säger Alas ordförande Michael Jensen.

Hur har tiden utan hall varit för er?

– Det har varit väldigt hårt och vi har tappat mycket folk. Två år i rad har vi tvingats dra lag ur sina serier. Tappet har berott mycket på alla resor till olika hallar.

Även om tiden varit mörk för Ala, kan Michael Jensen se en ljuspunkt under den senaste perioden.

– Vi har flängt mellan olika hallar, både i Bergvik och flygstaden. De flesta spelare är från Ljusne, men det som varit positivt är att vi fått många nya yngre spelare från stan, säger han.

Matchen mellan Strand och Spårvägen blir inte bara speciell för Ala. Spelarna Pernilla Sjödin, Ida Skoglund och Linnéa Elfström Schederin som de senaste säsongerna representerat Strand har alla Ala som moderförening. Så också Strands nyförvärv Matilda Johannesson, samt ledarna Stefan Sandberg och Magnus Dehlin.

Dessutom har ju Linnéa Elfström Schederin lämnat klubben för att ansluta till Spårvägen och välgörenhetsmatchen kan bli hennes först match i sin nya klubb.

Alla intäkter från matchen tillfaller Ala och pengarna ska gå till klubbens ungdomssatsning.

– Vi ska försöka satsa för att handbollen ska bli stor igen, just nu har den varit mycket på nedgång. Vi kommer ha lite projekt ute i skolorna, säger Michael Jensen som nu ser positivt på framtiden för klubben.

– Den nya hallen kommer betyda väldigt mycket, förhoppningsvis för spelarna också som nu får ett hem att komma till. Jag fick en tuff start som ordförande då jag tillträdde bara en månad innan branden, så nu hoppas jag att det ska vända och att vi kan se ljuset i tunneln, säger han.

Strands tränare Magnus Dehlin tycker också att det är roligt att den nya hallen ska invigas och att han får komma dit med sitt lag för invigning.

– Det viktiga är inte hur det går i matchen, utan det är att Ala IF får en chans att bygga upp sin verksamhet igen, säger han.

Mer läsning

Annons