Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Poängräddare med elva sekunder kvar: "Vi tog fram den där viljan vi har"

Andra poängtappet på hela säsongen.
Då lyckades i alla fall Cissi Larsson rädda oavgjort med elva sekunder kvar.
– Det var viktigt, säger poängräddaren.

Annons

14 segrar på 15 matcher. Det var Arbrås facit i handbollstvåan innan lördagens match mot Jakobsberg.

Men väl nere i Viksjö Sporthall fick man inte spelet att stämma. Underläge med två mål med dryga minuten kvar såg ut att innebära säsongens andra förlust.

Läs mer: Seger i seriefinalen: "Vår rutin som avgör"

Då klev Petra Jönsson och Cissi Larsson fram och ordnade en poäng.

– Det var viktigt för matchen var inte alls bra. Vi kom inte upp i vår nivå. Vi kom till bra lägen men hade många missade skott, säger Cissi Larsson vars 23–23-kvittering med elva sekunder kvar av matchen räddade den så viktiga poängen.

– Målet kom efter en kontring och det var ju skönt att den gick in i alla fall. Då blev man glad, säger Cissi Larsson.

Annars fick Arbrå en eländig start på matchen. Efter Nora Skoglunds ledningsmål satte Jakobsberg fyra raka kassar och gick upp till 4–1. Då valde Arbrå att ta en tidig time out för att kunna reda ut situationen.

– Vi kom inte in i matchen som vi brukar göra och fick inte vår start på matchen, säger Cissi Larsson.

Avståndet höll sig till 7–3 efter en kvart spelad, därefter började Arbrå komma tillbaka in i matchen. Vid halvtidsvilan var det utjämnat till 11–11.

Läs mer: Storskytten Hedda Forsberg: "Nu tar vi det här"

I andra halvlek var det ändå Jakobsberg som var starkast och hade ledningen större delen av halvleken. Men Cissi Larsson fick alltså sista ordet med sin kvittering i slutsekunderna.

– Vi kämpade ju i alla fall de sista minuterna och tog fram den där viljan vi har. Vi gjorde väl inte tillräckligt tidigare i matchen för att vinna, säger hon.

I och med poängen är laget kvar i topp av tabellen.

– Vi får fortsätta kriga på och försöka ta hem serien ändå, det tvivlar jag inte alls på att vi klarar av, säger Cissi Larsson.

■■ Håll koll på ditt favoritlag – få pushnotiser när vi skriver om Ljusdals IF, Söderhamns UIF, Hudiksvalls HC eller Arbrå HK. Ladda ner Hela Hälsinglands nya app till Iphone eller Android.

Mer läsning

Annons