Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mardrömsminut avgjorde

Det går inte att slappna av en sekund i division 1.
Särskilt inte när man möter serieledaren.

Annons

– Det blir så här när vi inte pratar med varandra där ute, säger Arbrås tränare Eva Alfredsson.

Arbrå brukar hålla fanan högt hemma i Bollnäs sporthall. Men på lördagen sänktes den för tidigt.

I 29 minuter spelade blått riktigt bra handboll mot serieledaren Västerås Irsta HK och hade 12–9 efter 25 minuter. En ledning som laget såg ut att kunna behålla över halvtidsvilan.

Då, när klockan passerat 29 minuter, kom raset. Tre Västerås-mål den sista minuten vände matchen till 12–14, och när Arbrå fortsatte sitt ofokuserade spel direkt efter paus var matchen körd.

– Slutet av första halvlek avgör matchen, vi slappnar av och det blir också så här när vi inte prata med varandra och åker på kontringar, säger Eva Alfredsson, som fick se gästerna dra ifrån till 12–16 efter dryga minutens spel i andra halvlek.

Hemmatjejerna spelade upp sig efter ett tag, men närmare än 17–19, efter bland annat två tunga mål av Hedda Forsberg, kom laget aldrig. Och timeouten som Arbrå tog efter 14 minuter var mest kosmetika då Västerås ledde med 22–17 i det läget.

– I första halvlek gör vi det bra, särskilt i försvarsspelet, men i andra orkar vi inte riktigt med dem, man ska komma ihåg att det är ett bra lag vi möter, säger Eva Alfredsson.

Västerås vann till slut med 31–25.

Mer läsning

Annons